lunes, 25 de febrero de 2008

EL MODEL DE FINANÇAMENT

1.1. La cobertura de les despeses
El COOB’92 es va encarregar de cobrir les despeses de l’organització dels Jocs Olímpics, les instal·lacions i les infraestructures urbanístiques. Les empreses privades, per la seva banda, es van ocupar de l’organització i de les instal·lacions i l’Administració Pública, és a dir, l’Estat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona es van encarregar de les instal·lacions i les infraestructures urbanístiques. A les instal·lacions és on hi va haver més despesa.

1.2. Els costos directes
En els costos directes el COOB’92 va cobrir les despeses d’organització en l’àmbit de personal, de serveis i de tecnologia, es va ocupar dels costos financers i de la participació del COI i del CON i, juntament amb l’ajuntament, es van encarregar del condicionament de les zones urbanístiques i l’urbanització de l’Anell Olímpic de Montjuic. L’Estat va assumir els costos directes de l’Estadi, la diputació i l’ajuntament, del Palau i la Generalitat els de l’INEFC.

En els costos directes a l’organització, pel que fa al sector públic, RENFE, Min.Transports i Telecomunicacions es van encarregar del soterrament de la via fèrria, MOPU juntament amb VOSA es van ocupar del Cinturó del Litoral, MOPU (D.G.Costes) van cobrir els costos del Passeig Marítim, l’Ajuntament va reestructurar els col·lectors i D.G.de Costes i MOPU van condicionar la costa. El sector privat es va encarregar dels habitatges, el Palau de Congressos, el Port, dos hotels, el COOB’92 va treballar en les obres de condicionament, la Generalitat va construir el Centre d’Assistència Primària, l’Ajuntament es va encarregar dels Bombers i l’Ajuntament amb la Generalitat van cobrir els costos d’una escola. Les instal·lacions privades i els equipaments de competició, entrenament i complementàries van ser coberts pel sector privat.

1.3. Els costos indirectes
Els costos indirectes no estan relacionats directament amb la celebració dels Jocs Olímpics, però van accelerar la seva realització. L’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament van cobrir els costos de la Ronda de Dalt i de la Ronda del Litoral. L’Estat es va encarregar de l’aeroport d’El Prat, juntament amb Telefònica, de la Torre de Comunicacions, i amb la Generalitat, del Túnel de Vallvidrera. La Generalitat també es va ocupar de l’accés del Metro a Montjuic i l’Ajuntament del remodelatge del Museu Nacional. La iniciativa privada es van encarregar dels diversos hotels.

1.4. Els ingressos del COOB’92
Els beneficis que va obtenir el COOB’92 dels Jocs Olímpics van ser de la venda dels béns adquirits, de les transferències de l’Estat al COOB’92, un 20% de les activitats vinculades a l’Estat com són les loteries, la numismàtica i la filatèlia i un 15% dels recursos propis: venda d’entrades, espònsors, símbols i un 45% de la televisió.

No hay comentarios: